Alle regelingen voor minima op een rijtje 

Alle regelingen voor minima op een rijtje 

Eten, kleding, de huur of bijvoorbeeld de sportkleding van uw kind(eren) kosten geld. Gemeenten Maasdriel en Zaltbommel vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook wanneer je minder inkomen hebt.

* Heb je langer dan 36 maanden een laag inkomen? Dan kan je een inkomenstoeslag aanvragen!

* Heb je geen geld om te kunnen sporten voor jezelf of jouw kinderen? Kan je de huiswerkbegeleiding van jouw kinderen niet betalen of de kindervakantieweek? Dan kan je een financiële bijdrage aanvragen.

* Heb je geen volledige AOW en verder nauwelijks inkomen? Vraag dan eens na of je recht hebt op AIO, dat is een aanvullende inkomensvoorziening voor ouderen.

* Wil je een ziektekostenverzekering waar jouw eigen bijdrage en die voor thuiszorg in mee verzekerd zijn? Die een extra vergoeding biedt bij een chronische ziekte of beperking. Vraag dan na of de Collectieve Zorgverzekering iets voor jou zou kunnen zijn!

Loop eens binnen bij jouw gemeentehuis of bel 0418 638888 of ga naar een Adviesplein.

Niet alleen de gemeenten, maar ook andere organisaties kunnen je ondersteunen met geld, advies, hulp en activiteiten. Kijk eens in de folder Regelingen voor mensen met een lager inkomen !